Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Inregistrarea in SEN este gratuita

13 Iulie 2009



Agenţia pentru Serviciile Societăţii Informaţionale (ASSI) a trimis un comunicat de presă prin care ţine să precizeze că înregistrarea instituţiilor publice în Sistemul Electronic Naţional (SEN), precum şi postarea formularelor administrative pe care instituţiile le utilizează în relaţia cu cetăţenii este gratuită.
„Facem aceste clarificări în urma unor sesizări prin care ni s-a adus la cunoştinţă că există anumite societăţi comerciale care percep tarife pentru înscrierea în SEN, de la instituţiile publice care au obligaţia legală de a se înregistra în sistem. Perceperea oricărui tip de tarif sau taxă pentru înscrierea în sistem este un onorariu pentru prestări servicii şi nu reprezintă vreun venit la bugetul de stat sau la bugetele locale, iar firmele care solicită aceste tarife pentru înscrierea în SEN nu ne reprezintă şi nu colectează taxe în numele nostru sau a vreunei alte instituţii a statului”, se arată în comunicatul de presă.
Astfel, conform art. 20, alin. 4 din Legea nr. 161 din 19 aprilile 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei cu modificările şi completările ulterioare, persoanele fizice şi instituţiile publice nu datorează tarife de utilizare a SEN.
De asemenea, Agenţia pentru Serviciile Societăţii Informaţionale, operatorul SEN, oferă instituţiilor publice suport gratuit cu privire la procedura de înregistrare în sistem şi cu privire la postarea formularelor administrative.
ASSI mai precizează că toate actele sau documentele emise de către Agenţia pentru Serviciile Societăţii Informaţionale nu abilitează, nu transferă atribuţii, nu împuterniceşte şi nu acordă nici unei societăţi vreun drept de a se prevala de numele sau de însemnele ASSI în obţinerea de avantaje din activităţi comerciale.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
adm. publica
Care sunt firmele respective? Utilizatorii SEN( institutiile publice) nu ar fi trebuit sa stie aceste lucruri?Sau nu se mai poarta circularele?De e-mail au auzit?
14 Iulie 2009, 05:09:13
gabriela berciu
toate bune si frumoase, dar unde gasesc procedura de inscriere in sen!!!!!!!!!!!!!!?????????????????
08 Septembrie 2010, 02:34:52